Sport1 sep '16 16:39

'Der Kaiser ontsnapt niet aan het recht'

Auteur: Noémi Prent

Franz Beckenbauer wordt verdacht van fraude en witwassen van geld bij de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland. Het onderzoek volgt op een publicatie in de Duitse krant Der Spiegel.

Foto: ANP
Foto: ANP

Vorig jaar schreven zij dat er miljoenen Zwitserse franken over en weer zijn gegaan in een schimmig web van landen bij het WK 2006. Derk Marseille, Duitsland-correspondent, denkt dat de Zwitserse justitie goede aanwijzingen heeft dat Beckenbauer zich schuldig heeft gemaakt aan transacties: 'Op basis van die publicatie heeft de Zwitserse justitie een rechtszaak geopend. Het is serieus. 'Der Kaiser' die als sterspeler wereldkampioen werd kan zomaar in de cel belanden.' Door de Duitse justitie en FIFA is ook al onderzoek gedaan. 'De Zwitserse justitie heeft even tijd nodig gehad om eigen onderzoek te verrichten', legt de correspondent uit.

Volgens Marseille komt Beckenbauer hier niet zomaar mee weg. 'Voetballiefhebbers in Duitsland zijn geneigd dit eerder met de mantel der liefde te bedekken. Maar Duitsland wil ook dat het recht zijn loop heeft. Daar ontsnapt 'Der Kaiser' niet aan. Hij moet rekening houden met twee strafrechtelijke onderzoeken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen