Sport20 sep '16 10:06Aangepast op 20 sep '16 13:03

'KNVB heeft immense problemen'

Auteur: Noémi Prent

De hele raad van commissarissen bij de KNVB moet opstappen. Dat heeft bondsvoorzitter Michael van Praag gezegd in RTL Late Night. Jan-Hermen de Bruijn, hoofdredacteur van voetbaltijdschrift ELF, is het volledig eens met deze uitspraak.

Foto: ANP
Foto: ANP

'De raad van commissarissen heeft een rode kaart gekregen van de grootste aandeelhouder: de eredivisie. De rest van de leden kunnen onmogelijk blijven zitten', vindt De Bruijn vanwege het feit dat voorzitter Johan Lokhorst vorige week is opgestapt.

De KNVB heeft immense problemen, zegt de ELF-hoofdredacteur. Zo werd Van Praag door de raad van commissarissen over meerdere belangrijke zaken niet geïnformeerd. 'Dit zou in geen enkele bedrijfstak acceptabel zijn, zelf in de voetballerij niet.' Volgens De Bruijn is het volstrekt vanzelfsprekend dat Van Praag geraadpleegd hoort te worden over belangrijke zaken binnen de bond.

Nieuwe raad?

De ELF-hoofdredacteur vindt dat een nieuwe raad van commissarissen moet bestaan uit oudere ervaringsdeskundigen, zoals ex Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik. De Bruijn adviseert: 'Ze moeten niet warm worden van het feit dat ze bij interlands op de eerste rij mogen zitten, omdat ze dat al honderden keren hebben meegemaakt. Ze moeten eigen netwerk en kennis inbrengen en bij elkaar gaan zitten.'

Gerelateerde artikelen