Sport22 sep '16 18:02

Van Basten 1 oktober weg bij KNVB

Auteur: BNR Webredactie

De KNVB en Marco van Basten hebben met elkaar afgesproken dat Van Basten al vanaf 1 oktober vertrekt als assistent-trainer van het Nederlands Elftal.

Dat meldt de KNVB. Volgens de bond zijn beide partijen het hier 'met wederzijds goedvinden en in goede sfeer' over eens geworden.

Van Basten gaat aan de slag bij wereldvoetbalbond FIFA. 'Het is goed voor het Nederlandse voetbal dat een man als Marco van Basten door de wereldvoetbalbond gevraagd wordt permanent in Zürich mee te komen denken over de ontwikkeling van het voetbal. De KNVB gunt Marco deze stap van harte en we wensen hem veel succes bij de voortzetting van zijn loopbaan in het voetbal', verklaart de KNVB.

Van Basten verklaart in hetzelfde persbericht: 'Ik heb met veel plezier en naar tevredenheid gewerkt in het team van Danny Blind, maar de onverwachte uitnodiging vanuit de FIFA betekent voor mij een unieke kans. Ik vetrouw erop dat de KNVB mijn vertrek op een professionele manier weet in te vullen en ik wens de staf en de spelers heel veel sterkte en geluk toe met de kwalificatie naar het WK en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.'

Gerelateerde artikelen