Sport21 nov '16 15:12

Zuidoost-Azië keert Formule 1 de rug toe

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Het wereldkampioenschap Formule 1 moet het over een paar jaar wellicht zonder Grand Prix in Zuidoost-Azië doen. De race in Maleisië verdwijnt in 2018 namelijk van de kalender en ook de wedstrijd in Singapore staat op de tocht.

De laatste Grand Prix in Maleisië, oktober 2016. Foto: ANP.
De laatste Grand Prix in Maleisië, oktober 2016. Foto: ANP.

De minister van Toerisme en Cultuur in Maleisië, Nazri Abdul Aziz, heeft het parlement verteld dat het contract met de koningsklasse van de autosport niet wordt verlengd. Volgens de minister is het cicuit klaar met de veel te dure race, zeker nu de toeschouwersaantallen jaar na jaar teruglopen: ‘We besteden jaarlijks 91 miljoen euro aan de race en dat geld verdienen we niet terug.’

'Singapore heeft doel bereikt'

Ook voor het stratencircuit in Singapore is het twijfelachtig of deze race binnenkort nog op de kalender staat. Formule 1-baas Bernie Ecclestone onthulde dat de stadstaat van de Formule 1 af wil. ‘Singapore is dankzij de Formule 1 meer dan een luchthaven. Kennelijk hebben ze hun doel bereikt en willen ze geen Grand Prix meer’, zei Ecclestone hierover.

Na 2013 verdween de wedstrijd in India na drie seizoenen al van de Formule 1-kalender. De andere twee Aziatische races, in China en Japan, blijven wel op de kalender staan.

Dit circuit moeten de coureurs vanaf 2018 missen:

 

Ziggo Sport-pitreporter Jack Plooij was vrijdag te gast in De Nationale Autoshow en vertelde over zijn werk in de Formule 1. Bekijk het gesprek hier.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen