Sport25 nov '16 16:24Aangepast op 25 nov '16 16:44

Britse ex-voetballers openen boekje over misbruik

Auteur: Koos Tervooren

Steeds meer Britse ex-voetballers zeggen seksueel misbruikt te zijn als jeugdspeler. In Engeland is een meldpunt ingesteld, waar inmiddels al meer dan vijftig telefoontjes zijn binnengekomen.

Foto: Victoria Live
Foto: Victoria Live

Het meldpunt werd geopend nadat afgelopen week vier Engelse ex-profvoetballers naar buiten kwamen over het misbruik. Drie van de vier door dezelfde trainer, Barry Bennell, die sinds 1998 drie keer is veroordeeld voor seksueel misbruik. De voetballers die door hem werden misbruikt, speelden bij League Two-club Crewe Alexandra uit Cheshire, waar Bennell trainer was.

Volgens Chris Unsworth, die voor Bennell speelde bij Manchester City en Crewe Alexandra, had de trainer soms wel twee of drie jongens in zijn bed: 'We praatten er nooit over, maar ik ben wel tussen de vijftig en honderd keer misbruikt.' Unsworth was negen jaar oud toen het misbruik begon.

Steve Walters, die in zijn tienerjaren gold als een van de meest veelbelovende Engelse spelers, sprak ook open over het misbruik: 'Ik heb het mijn hele leven bij me gedragen. Mijn carrière is geruïneerd, relaties zijn geruïneerd. Ik heb kinderen, dit mag nooit meer gebeuren.'

De lokale politie van Cheshire zegt dat meldingen zijn binnengekomen over meerdere trainers.

Gerelateerde artikelen