Sport27 nov '16 15:51

Rosberg nieuwe wereldkampioen Formule 1

Auteur: BNR Webredactie

Nico Rosberg is de nieuwe wereldkampioen Formule 1. Zijn tweede plaats achter Lewis Hamilton was bij de slotrace in Abu Dhabi voldoende om de Brit achter zich te laten. Voor Hamilton was het de tiende zege van het seizoen.

Foto: AFP
Foto: AFP

Max Verstappen eindigde in Abu Dhabi als vierde, achter Sebastian Vettel. In het WK-klassement eindigt Verstappen op de vijfde plek. Rosberg had in het eindklassement uiteindelijk slechts vijf punten voorsprong op Hamilton. Enkele slechte beurten eerder in het seizoen braken de Brit op. Rosberg boekte negen zeges en zag in de laatste races zijn teamgenoot steeds naderbij komen, maar de 12 punten voorsprong die hij had bij het ingaan van de finale bleken voldoende.

Cruciale vierde plek

De slotfase van de race in Abu Dhabi was bijzonder spannend met vier coureurs binnen drie seconden van elkaar. Hamilton leek erop aan te sturen dat zowel Vettel als Verstappen nog Rosberg zou inhalen en hield met opzet wat in. Alleen bij een vierde plek van Rosberg zou Hamilton namelijk de titel nog pakken. Vettel kwam heel dicht op het wiel van Rosberg, maar slaagde er niet in zijn landgenoot te passeren.

Formidabel optreden

Verstappen kon terugkijken op wederom een formidabel optreden. De Limburger spinde namelijk in de eerste ronde na een touché met de Force India van Nico Hülkenberg en viel terug naar de laatste plaats. Mede dankzij fraaie inhaalacties rukte hij op naar voren.

Gerelateerde artikelen