Sport24 mrt '17 17:11

Luyendyk: 'Verstappen is wereldkampioenmateriaal'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Levende racelegende Arie Luyendyk ziet een mooie toekomst in het verschiet voor Max Verstappen. ‘Het is een geweldige coureur, een geweldig talent. Zeker van wereldkampioenmateriaal’, stelt de tweevoudig winnaar van de Indy 500.

Luyendyk in de pits tijdens de Indy 500 van 1996. Foto: ANP.
Luyendyk in de pits tijdens de Indy 500 van 1996. Foto: ANP.

 

Luyendyk was in 1990 en 1997 de snelste in Amerika’s belangrijke autorace op de oval van Indianapolis. ‘Maar het is helemaal afhankelijk van de auto die hij heeft’, voegt Luyendyk toe. ‘De Red Bull is competitief, maar hij kan nog niet tegen de Mercedes op. Hij is zo jong, dat is eigenlijk ongelofelijk. Over 10 jaar is hij pas 28 jaar. Ik was 36 toen ik de Indy 500 won.’

De stimulans die Verstappen aan de Nederlandse autosport geeft, juicht Luyendyk toe. ‘Hij heeft wel wat te weeg gebracht. De autosport bloeit op. Er zijn veel Nederlandse talentvolle coureurs bezig, dus voor onze sport is het prachtig dat hij zo succesvol is.’ Luyendyk vindt het moeilijk te voorspellen wie er dit jaar met de titel vandoor gaat. ‘In de zomerstop kunnen teams de auto goed ontwikkelen, dus dan kan Mercedes ook opeens niet meer de snelste auto hebben. Maar ze zijn wel favoriet. Ik denk dat Max iedere race mee gaat vechten in de top 3’, besluit hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen