Sport7 apr '17 08:03Aangepast op 7 apr '17 10:52

Niemand had stadion FC Twente hoeven verlaten

Auteur: Koos Tervooren

Bij een groot drugsonderzoek in het stadion van FC Twente tijdens de eredivisiewedstrijd tegen PSV werd omgeroepen dat het hele stadion leeg moest, maar later bleek het alleen te gaan om het vak bij het supportershome.

'We hebben de tekst letterlijk gemaild en die heeft FC Twente ontvangen', zegt Chantal Westerhoff, van de Politie Oost-Nederland. Er had moeten worden omgeroepen dat mensen in vak P niet de uitgang konden gebruiken van het supportershome, maar na de wedstrijd andere uitgangen moesten gebruiken. 'Dus niemand had het stadion hoeven verlaten.'

De politie heeft vijf mensen opgepakt na het drugsonderzoek. Volgens de politie waren er al langer aanwijzingen dat er in het stadion verboden middelen werden verhandeld. Tijdens de ontruiming ontstonden relletjes in en rond het stadion.

Het supportershome van FC Twente wordt per direct gesloten, maakte de burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede bekend tijdens een persconferentie.

Confrontatie

Bij het supportershome kwam het na afloop van de wedstrijd tot een confrontatie tussen de politie en supporters. Hierbij heeft de politie honden en agenten te paard ingezet. Een agent die tijdens een charge van zijn paard was gevallen, kreeg trappen van supporters. De politie doet verder onderzoek naar geweldplegingen en vernielingen.

Behalve in het supportershome heeft de politie ook drie woningen in Enschede doorzocht in verband met het onderzoek. In een van de woningen werd een partij niet van echt te onderscheiden nepwapens aangetroffen.

Motorbendes

De politie onderzoekt ook de relatie met leden van motorbendes die in 'full colour' onder de bezoekers in Vak P zijn gesignaleerd. Ze kijkt of die betrokken zijn bij de drugshandel en bij intimidatie, geweld en het voeren van een selectief deurbeleid bij het supportershome.

De gemeente Enschede houdt vrijdagochtend om 10.30 uur een persconferentie naar aanleiding van de ontruiming van het stadion van FC Twente en de ongeregeldheden die daarop volgden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen