Sport21 apr '17 07:44Aangepast op 21 apr '17 10:12

'Speculatie was aanleiding aanslag Dortmund-bus'

De verdachte van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund, waarbij vorige week de Spaanse verdediger Marc Bartra gewond raakte, is opgepakt. Zijn motief lijkt een heel ander dan aanvankelijk werd vermoed, meldt Der Spiegel.

Foto: ANP
Foto: ANP

Vanmorgen vroeg zouden speciale politie-eenheden in een dorp in de deelstaat Baden-Würtenberg een man hebben opgepakt. Het gaat om een 28-jarige man die al een tijdje door de politie in de gaten wordt gehouden. De bom ontplofte vorige week bij de bus van Borussia Dortmund, vlak voor de kwartfinale van de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco. Aanvankelijk werden twee verdachten aangehouden die niets met de aanslag te maken leken te hebben. Wel zocht de politie de daders duidelijk in de hoek van radicaal islamisten.

Bizarre wending

De dader zou voor de aanslag allerlei put opties hebben gekocht, in de hoop dat een dodelijke aanslag op de spelersbus ook zijn effect op de beurs niet zou missen. Het klinkt als een wel erg bizarre wending van dit verhaal, maar Der Spiegel schrijft het serieus. De man zou een tijd geleden al een kamer hebben geboekt in het hotel waar ook de Dortmund-selectie zou bivakkeren. Op die manier kon hij zijn daad goed voorbereiden.

Maar via het bij de boeking gebruikte IP-adres liep de verdachte alsnog tegen de lamp. En zo is er volgens Der Spiegel geen sprake van islamterreur, maar van een gek die met een moordaanslag de beurskoersen wilde beïnvloeden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen