Sport7 aug '17 15:42Aangepast op 7 aug '17 16:09

'Ik ga zorgen voor rust en stabiliteit'

Auteur: Karlijn Meinders

De burgemeester van Bunnik, Hans Martijn Ostendorp, legt in september zijn ambtsketen af. Hij ruilt hem in voor een sjaaltje van zijn favoriete voetbalclub FC De Graafschap, waar hij aan de slag gaat als directeur.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het was niet zozeer dat hij geen burgemeester meer wilde zijn, legt Ostendorp uit. 'Voor geen andere club zou ik het ambt hebben neergelegd. Maar ik kon de kans niet laten liggen om iets te kunnen betekenen voor mijn voetbalclub. Het zal mij niet gebeuren dat de club over een paar jaar niet meer bestaat en ik iets had kunnen doen.'

Maar een fan in hart en nieren, maakt nog geen goede bestuurder. 'Daar ben ik me bewust van', benadrukt Ostendorp. 'Er moet bestuurlijke afstand zijn. Maar een luisterend oor bieden en betrokken zijn, dat is ook waar ik als burgemeester denk ik het meest mee heb bereikt.' Bekijk het hele gesprek:

Toekomstvisie

De Graafschap bevindt zich niet in de meest florissante positie. Ondanks dat de club vorig jaar eindelijk zwarte cijfers schreef, is de toestand wankel. 'Veel mensen vroegen mij dan ook hoe ik het in mijn hoofd haalde om de zekerheden van het burgemeesterschap in te ruilen voor de onzekerheden van het betaald voetbal', zegt Ostendorp. 'Maar ik moest deze kans pakken.'

En hij heeft er vertrouwen in dat hij echt iets kan betekenen voor de club. 'In een paar weken tijd heb ik al meerdere sponsoren aan de lijst kunnen toevoegen. Mijn belangrijkste functie wordt denk ik zorgen voor een stabiel inkomen, nieuwe business en rust. Wat ik moet doen is de club stabieler en sterker maken.' Bekijk het hele gesprek:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen