Rio 20161 aug '16 14:52Aangepast op 1 aug '16 15:21

Demonstranten op strand Rio houden het gezellig

Auteur: Mark Hulstein

Langzaam maar zeker stroomt Rio de Janeiro vol met olympische atleten. En ook de stad maakt zich op voor het spektakel dat over vier dagen begint. Dat wil niet zeggen dat de lokale bevolking nu alsnog achter de Spelen gaan staan.

Hollandse Hoogte/Silvia Izquierdo
Hollandse Hoogte/Silvia Izquierdo

Er zijn genoeg andere zorgen. Verslaggever Thomas Schuurman zag dit weekend dan ook volop demonstraties. Door zowel voor- als tegenstanders van de politieke bestuurders. De zondag blijkt een ideale dag om te demonstreren, omdat een deel van het beroemde strand in Rio is dan autovrij is.

Zo stond de burgemeester afgelopen zondag bij een strandpaal te demonstreren. Maar honderd meter verderop staan de boze Brazilianen een demonstratie te houden. Een meerderheid is helemaal niet zo trots op de Spelen. 'Ze demonstreren tegen corruptie, geldverspilling, straffeloosheid. In een tentje tekenen mensen massaal voor een betere politie. Een als Batman verklede man knuffelt een klein meisje dat overduidelijk ernstig ziek is. En oudjes showen hun ritmegevoel', ziet verslaggever Thomas Schuurman.

Ondanks de vele boze Brazilianen blijft de sfeer goed op het strand. Mensen dansen op muziek en er wordt genoten van de zon.

Gerelateerde artikelen