Rio 201617 aug '16 08:30Aangepast op 17 aug '16 15:33

TeamNL straalt en struikelt in Rio

Auteur: Thijs Baas

Een geweldige sportdag werd gevolgd door een avond en nacht met vallen en opstaan, met een enkele medaille, maar ook met grote teleurstellingen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Thomas Schuurman, onze man in Rio, moest alle zeilen bijzetten om de overvloedige hoeveelheid olympische prestaties nog een beetje bij te houden. De meest recente: Matthijs Büchli die vannacht - Nederlandse tijd - zilver pakte op de keirin. Die kwam trouwens niet zonder slag of stoot tot stand: de finale werd twee keer herstart, omdat de renners de dernymotor passeerden, wat niet mag. De jury was coulant.

Sifan Hassan kon de honger naar een medaille niet stillen. Ze kwam tekort in de eindsprint en eindigde licht teleurstellend als vijfde. 'Ik heb gedaan wat ik kon, maar er zat niet meer in.' Dafne Schippers sorteerde alvast voor op een hopelijk zinderende 200 meter-finale, maar de beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen slaagden er in Rio de Janeiro niet in om de finale te bereiken. De grootste deceptie was de nederlaag van de hockeyers tegen België, al was ook de misgreep van Epke Zonderland bij de rekstok een forse domper.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen