Rio 201617 aug '16 16:43Aangepast op 18 aug '16 15:52

‘Schippers legt zichzelf meeste druk op’

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Vannacht moet het gebeuren voor Dafne Schippers. Na een teleurstellende 100 meter, waarin ze vijfde werd, loopt ze vannacht om half vier Nederlandse tijd de finale van de 200 meter. Heel Nederland verwacht veel van Schippers, maar dat brengt geen extra druk met zich mee.

Foto: HH / Martin Meissner.
Foto: HH / Martin Meissner.

Schippers legt vooral zichzelf heel veel druk op. ‘Ze wil zelf heel goed presteren’, vertelt haar manager Ralph van Baasbank. ‘Daarnaast geeft het een boost dat andere sporters ook terugkomen met medailles. Dat geeft de motivatie om er zelf ook iets van te maken’, vervolgt Van Baasbank.

Dafne geniet van andere sporters
Want de Nederlandse medailles stromen binnen de laatste dagen. ‘Dafne vindt het onwijs leuk dat er zo goed gescoord wordt door de rest van TeamNL. Daar kijkt ze ook na, want Dafne is een onwijze sportliefhebber.’ Toch wil Schippers vooral rust aan haar hoofd, in aanloop naar de finale: ‘Ze sluit zich behoorlijk af. Af en toe leest ze wat, maar over het algemeen is ze vooral bezig met de voorbereiding op de wedstrijd’, aldus Van Baasbank.

De coach heeft weinig invloed op de druk die Schippers zichzelf oplegt. ‘Het zijn mentale processen, waar ik mij niet mee bezig houd. Voor vannacht begint het met wat loslopen, uitrusten, op tijd eten en fit aan de start verschijnen. Uiteindelijk moet ze op het moment van de wedstrijd helemaal klaar zijn.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen