Rio 201618 aug '16 06:15Aangepast op 18 aug '16 08:26

Schippers kan toch leven met zilver

Auteur: BNR Webredactie

Langzaam maar zeker begint Dafne Schippers te berusten in haar tweede plaats op de 200 meter bij de Olympische Spelen. De wereldkampioene stond als favoriet voor het goud aan de start in Rio de Janeiro, maar werd geklopt door de Jamaicaanse Elaine Thompson.

Foto: ANP
Foto: ANP

'Voor de 100 meter leek de kans dat ik zou starten nul. En nu ga ik toch terug naar huis met zilver, dat is goed voor nu', zei Schippers. 'Op naar de volgende vier jaar.' De frustratie over haar tweede plaats was aanvankelijk groot bij de Utrechtse. Ze trok haar spikes uit en smeet die woedend op de baan. 'Hier kan ik niet van genieten, ik kwam alleen voor goud', zei Schippers direct na haar race.

Zo'n twee uur later, op de internationale persconferentie met de medaillewinnaars, was de ergste boosheid verdwenen. 'Twee dagen voor de start van de 100 meter kreeg ik een probleem met mijn been. Dat was heel moeilijk, ook mentaal. Het was zwaar, maar ik ben blij dat ik het toch gehaald heb. Als je in de finale staat, wil je ook winnen. Ik ben de wereldkampioene, dan wil je goud op de Olympische Spelen. Maar met deze aanloop in gedachten, ben ik toch heel blij met zilver.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen