Rio 201618 aug '16 12:40Aangepast op 18 aug '16 13:24

Australische sporters krijgen avondklok voor stranden Rio

Auteur: Wesley Schouwenaars

Veel van de olympische competities lopen inmiddels ten einde en dat zorgt ervoor dat de sporters tijdens hun welverdiende vrije tijd het Braziliaanse nachtleven opzoeken. Dat dit niet zonder risico is, blijkt uit een recente bedreiging van een Britse atleet.

Militairen beveiligen de Olympische Spelen in Rio. Foto ANP
Militairen beveiligen de Olympische Spelen in Rio. Foto ANP

De Britse krant The Guardian schrijft dat een lid van TeamGB tijdens het uitgaan zou zijn bedreigd met een pistool. Vanwege het incident zijn de sporters van de Britse equipe in een e-mail van het Britse Olympisch Comité nog eens gewezen op de gevaren van Rio.

In de e-mail worden de sporters gevraagd zich aan een aantal veiligheidsprotocollen te houden, waaronder het mijden van taxi’s. Ook worden de sporters dringend verzocht zich niet in hun teamkleding buiten het olympisch dorp te begeven. Ook waardevolle spullen moeten thuis blijven, behalve wanneer het meenemen van de spullen strikt noodzakelijk is.

Voor de Australische sporters gelden nog strengere regels. Volgens The Washington Post heeft het Australische Olympisch Comité haar sporters verboden om na zonsondergang de stranden van Ipanema en Copacobana te bezoeken. En heuse avondklok dus. Als de Australische atleten het olympisch dorp willen verlaten dan moet dat in groepen van drie en moeten ze zich verplaatsen in een voertuig. Ook voor korte stukken.

Eerder kwam al naar buiten dat vier Amerikaanse zwemmers, waaronder gouden medaille-winner Ryan Lochte, naar eigen zeggen onder dreiging van een vuurwapen zouden zijn beroofd in een taxi. De overvallers deden zich voor als politiemensen en de sporters moesten hun bezittingen afgeven. Of het incident ook écht zo heeft plaatsgevonden is niet duidelijk, want de sporters zouden wisselende verklaringen hebben afgegeven.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen