Rio 201619 aug '16 17:45

Zwemmer Lochte maakt excuses via Instagram

Auteur: BNR Webredactie

Zwemmer en olympisch kampioen Ryan Lochte heeft via Instagram zijn verontschuldigingen gemaakt voor het verzinnen van een overval in Rio om zijn wangedrag in een benzinestation te verdoezelen.

Ryan Lochte won goud op de 4x200 meter estafette vrije slag.
Ryan Lochte won goud op de 4x200 meter estafette vrije slag. (ANP/EPA/PATRICK B. KRAEMER)

‘Ik had meer verantwoordelijkheid moeten tonen en mezelf beter moeten gedragen’, schrijft de winnaar van de gouden medaille op de 4x200 meter estafette vrije slag.

Lochte en zijn teamgenoten Gunnar Bentz, Jack Conger en Jimmy Feigen verzonnen een overval door gewapende politieagenten na een incident bij een benzinestation in Rio. De Baziliaanse televisiezender Globo TV zond donderdag beelden uit, gemaakt door bewakingscamera's van het Shell-pompstation.

De zwemmers zijn daarop te zien terwijl ze op de grond zitten met de armen omhoog. Dat gebeurde nadat ze een deur naar een toilet hadden ingetrapt en vervolgens door een bewaker van het benzinestation onder schot werden gehouden.

‘Het is traumatisch om 's avonds laat op stap te zijn in een vreemd land met een taalbarrière en dat een vreemde dan een wapen op je gericht houdt en je geld vraagt’, schrijft Lochte. Feigen heeft omgerekend 10.000 euro betaald voor een goed doel in Brazilië, zo zijn de Amerikanen vrijdag met de politie in Rio overeengekomen.

A photo posted by Ryanlochte (@ryanlochte) on

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen