BNR logo
  • Nieuws
  • Radio
    • Programmagids
    • AEX Factor
    • Baanbrekende Businessmodellen
    • Beleggerspanel
    • Beter
    • BNR Auto-Update
    • BNR Europa
    • BNR Mobility
    • BNR Sport
    • BNR's Big Five
    • Boardroompanel
    • Boekestijn en De Wijk
    • BREEKT
    • Column Ben van der Burg
    • Column Bernard Hammelburg
    • Column Jaap Jansen
    • Column Marianne Zwagerman
    • Column Paul Laseur
    • Crypto Update
    • Cryptocast
    • De Nationale Autoshow
    • De Nieuwe Wereld
    • De Ochtendspits
    • De Top van Nederland
    • De Wereld
    • Digitaal
    • Duurzaam
    • Economenpanel
    • Eyeopeners
    • Kees de Kort
    • Koplopers
    • Lobbypanel
    • Ondernemerspanel
    • Postma in Amerika
    • Spitsbrekers
    • Tech Update
    • The Daily Move
    • The Friday Move
    • Toon van de Week
    • Vastgoed Gezocht
    • Wereldveroveraars
    • Werkverkenners
    • Wetenschap Vandaag
    • Zakendoen
  • Gemist
    • Alle podcasts
    • All in the Game
    • Amerika Podcast
    • BNR Perestrojkast
    • China Podcast
    • Column Corné van Zeijl
    • Crypto Cowboys
    • Cryptocast
    • De Ben Tiggelaar Podcast
    • Dé Klantenpodcast
    • De Legende van Satoshi Nakamoto
    • De Nieuwsdag
    • De Ondernemerskamer
    • De Technoloog
    • Een Jaar Burgemeester
    • Europa Update
    • Factcheck Europa
    • Het Bromvliegeffect
    • Het Nieuwe Geld
    • Honger
    • IJzige Tongen
    • Italië Podcast
    • Ochtendnieuws
    • Petrolheads
    • Podcast Top 40
    • De Strateeg
    • Space Cowboys
    • Spitsbrekers
    • The Road to Zandvoort
    • Ukrayina
    • Voeding van morgen
    • Vraag het Gommers
    • Werkprofessor
    • Zakendoen De Veranderaars
  • Partners
Sotsji 2014

Meester krokettenmaker Piet Brink naar Sotsji

  • BNR Webredactie
dinsdag 4 februari 2014, 13:52
Piet Brink, krokettenmaker bij Van Dobben: "We hebben netjes in het Russisch een lijstje opgestuurd."

Van Dobbens' opperkrokettenmaker Piet Brink gaat naar Sotsji om dagelijks kroketten en bitterballen te draaien in het Holland Heineken Huis. Eigenlijk was de bedoeling het bruine goud kant en klaar mee te nemen, maar dat bleek niet mogelijk door de strenge regels rond de Olympische Spelen.

De importregels voor rund- en zuivelproducten zijn in Rusland momenteel dusdanig streng, dat niet zeker was dat de ingevroren kroketten en bitterballen van Van Dobben het Holland Heineken Huis zouden redden. "Straks sta je daar te wachten tot het eindelijk vrijgegeven wordt", zegt krokettenbakker Piet Brink.

De oplossing: Brink gaat zelf naar Sotsji om met lokale producten ter plekke kroketten en bitterballen te maken. Van Dobbens' Sotsji-editie, zeg maar. "Ik heb alle kruiden en specerijen apart besteld, zodat ik zelf de kruidenmelange kan maken." De Sostji-bitterbal is dan ook voor '99 procent' een Van Dobben-bitterbal, belooft Brink.

1000 ballen
In tien dagen verwacht hij ongeveer 1000 kilo ragout te maken. Brink: "En elke dag ga ik met de hand een aantal kroketten draaien en ongeveer 1000 bitterballen. Daar moet ik waarschijnlijk om zes uur 's ochtends mee beginnen."

Bang dat de ingrediënten niet of niet op tijd worden geleverd, is Brink niet. "Roomboter en bloem zijn goed verkrijgbaar. Daarbij heb ik hulp gehad van de chefkok van het Holland Heineken Huis. Samen hebben we netjes in het Russisch een lijstje opgestuurd van wat wij nodig hebben."

Holland Heineken HuisOlympische SpelenSotsjiSportVan Dobben
Deel dit artikel:

Volg de discussie via Facebook of Twitter

Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina of via Twitter (#bnr).
BNR Facebook BNR Twitter
live-studio-image
  • BNR Nieuwsradio

  • Contact
  • Frequenties
  • Files en flitsers
  • BNR Nieuwsbrief
  • Podcasts
  • RSS feed
  • Disclaimer
  • Zakelijke info

  • Dutch Podcast Awards
  • Adverteren
  • Podcast laten maken
  • Vacature plaatsen op BNR
  • Werken bij BNR
  • Stages
  • FD Mediagroep

  • Company.info
  • Energeia
  • ESB
  • FD
  • FD Mediagroep
  • Investment Officer
  • Listn
  • PensioenPro
  • Download de app

  • Privacy
  • Copyright
  • Cookies
  • Voorwaarden