WK 201423 jun '14 16:40Aangepast op 23 jun '14 17:00

Oranje met Kuijt, Wijnaldum en Lens

Auteur: BNR Webredactie

Dirk Kuijt begint maandag om 18 uur aan zijn 99e interland voor het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft de Katwijker een basisplaats gegeven voor de derde en laatste groepswedstrijd van Oranje tegen Chili.

Kuijt start in de Arena de São Paulo als linksback. Vanuit die positie moet hij de hele linkerflank bestrijken. Zoals verwacht vervangt Jeremain Lens de geschorste aanvaller Robin van Persie. Georginio Wijnaldum krijgt op het middenveld de voorkeur boven Jonathan de Guzman.

Het Nederlands elftal heeft aan een gelijkspel voldoende voor de groepswinst. De winnaar van de poule voetbalt zondag een achtste finale in Fortaleza. Als Oranje verliest, dan speelt het zaterdag in Belo Horizonte tegen de winnaar van de poule met Brazilië.

Opstelling Nederland: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind en Kuijt; Wijnaldum, De Jong en Sneijder; Robben en Lens.

Sterspeler Vidal reserve
Chili speelt met Felipe Gutiérrez in de basis aan de laatste groepswedstrijd op het WK. De middenvelder van FC Twente vervangt Arturo Vidal in de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli. De Chileense vedette van Juventus heeft wat last van zijn knie en staat bovendien op scherp, met geel al op zak.

Sampaoli heeft zijn andere twee spelers die al geel hebben, Eugenio Mena en Charles Aránguiz, wel in de basis gezet. Voorin staan de gevaarlijke aanvallers Alexis Sánchez en Eduardo Vargas. Opstelling: Bravo; Medel, Jara en Mena; Isla, Aránguiz, Gutiérrez, Diaz en Silva; Sánchez en Vargas.

Sterk Chili
Chili was ook in de kwalificatie voor het WK en in de voorbereiding al heel erg sterk, vertelt Zuid-Amerika-correspondent Arjan Meesterburrie. “Maar dat ze na twee wedstrijden al geplaatst zijn, was natuurlijk wel een verrassing. Maar dat komt waarschijnlijk meer doordat Spanje zo tegenviel dan dat Chili extra sterk speelde.”

 


Chili gaat absoluut voor groepswinst in poule B, weet hij. De Chileense bondscoach heeft dat onderstreept door te zeggen dat hij het duel met Nederland beschouwt als een finale. “Hij wil gewoon Brazilië ontlopen, net zoals Oranje dat wil.”

Gerelateerde artikelen