WK 20149 jun '14 00:36Aangepast op 9 jun '14 00:54

Hollandse school is 'sloper' Nigel de Jong op het lijf geschreven

Auteur: BNR Webredactie

De suggestie dat Nigel de Jong een on-Nederlandse speler is, verwijst de Oranje-middenvelder resoluut naar het rijk der fabelen. In de passing en de controle verraadt zich de oer-Hollandse middenvelder, verduidelijkt de Milan-speler tegenover BNR's Thomas Schuurman. "Anders zou ik ook niet in het Nederlands Elftal spelen."

Hollandse school zit 'sloper' Nigel de Jong in het lichaam
Hollandse school zit 'sloper' Nigel de Jong in het lichaam

Wie er naast hem speelt tijdens het WK maakt hem niet zoveel uit. Althans: nu zijn maatje Kevin Strootman niet van de partij is, is het hem om het even of De Guzman of Blind naast hem staat. "Het gaat erom dat je je eigen spel speelt, alleen je moet je wel aanpassen aan je collega. Het was altijd Kevin en nu moet iemand anders die positie invullen. Maar dat maakt niet zo veel uit."


Ook de temperaturen, die in Brazilië zelfs in de winter flink kunnen oplopen, baren De Jong nauwelijks zorgen. "We kennen het verhaal nog van Zuid-Afrika, waar het ook heel heet en klam was. We moeten ons nu ook weer goed aanpassen en daarom is het goed dat we eerder naar Brazilië afreizen om te proeven hoe de temperatuur daar is. Je moet jezelf mee laten gaan in de temperatuur en veel drinken. De eerste twee dagen zijn altijd het moeilijkst, maar op een gegeven moment moet je lichaam het overnemen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen