WK 201423 jun '14 12:39

'Bond Ghana wilde meewerken aan omkoping'

Auteur: BNR Webredactie

De voetbalbond van Ghana was bereid de nationale ploeg te laten uitkomen in wedstrijden waarvan de uitslag zou worden beïnvloed. Dat melden de Engelse krant Daily Telegraph en de zender Channel 4 maandag.

Twee journalisten van de krant hebben zich bij voorzitter Kwesi Nyantakyi voorgedaan als vertegenwoordigers van een investeringsmaatschappij, die de bond omgerekend 150.000 euro per omgekochte wedstrijd boden. De preses zou hiervoor een contract hebben getekend.

'Geen akkoord bereikt'
De krant legde eerst contact met FIFA-agent Christopher Forsythe en Obed Nketiah, een hoge official binnen de Ghanese bond. De journalisten werden daarna ontvangen door de voorzitter. In een reactie op de website van de bond ontkent de preses dat hij zijn handtekening onder een verbintenis heeft gezet. "Het bericht in de Engelse media is niet correct. We hebben geen akkoord bereikt met matchfixers over het spelen van wedstrijden'', aldus Nyantakyi.

De Ghanese bond laat verder weten de zaak te hebben voorgelegd aan de FIFA en de Afrikaanse bond CAF. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar Forsythe en Nketiah.

Ghana, dat in de voorbereiding op het WK oefende tegen Nederland, is in Brazilië nog in de race voor een plek in de tweede ronde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen