WK 201414 jul '14 07:45

Tientallen gewonden bij 'WK-opstootjes' Argentinië

Auteur: Pieter van den Akker

Zeker 70 mensen, onder wie 15 politieagenten, zijn gewond geraakt bij opstootjes in het centrum van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na het verlies van dat land in de WK-finale sloegen enkele honderden mensen etalages van winkels in en beschadigden auto's.

Image

Enkele honderden mensen sloegen etalages van winkels in en beschadigden auto's. Relschoppers vielen de voertuigen van televisiezenders aan, vernielden verkeerslichten en plunderden een bar en een theater. Ongeveer 50 mensen werden gearresteerd. De politie gebruikte traangas en rubberen kogels om de vandalen uit elkaar te drijven.

Volgens correspondent Paul Scheffer begon de avond wel met een feestje. "Mensen waren heel trots dat het team zo ver is gekomen. Maar later op de avond waren er hier en daar toch wat opstootjes. De politie moest wat waterkanonnen en traangas inzetten. Het werd toch wat zuurder op het eind van de avond. "

 

'Deutschland, Deutschland'
In Duitsland werd uiteraard een groot feest gevierd. Ook bij correspondent Derk Marseille in de straat. "Ja, dan komt dat doelpunt zo op het allerlaatste moment. Dan heb je gewonnen en dan gaat iedereen helemaal uit z'n dak. Bij mij hier in mijn eigen straat had iedereen de ramen open: 'Deutschland, Deutschland', schreeuwden ze uit het raam. De hele nacht hebben ze rondgereden in auto's, getoeterd en genoten van die onzettend mooie goal ook van Mario Götze."

Verlosser Götze
De Frankfurter Allgemeine Zeitung rept van de 'Erlöser Götze'. "De verlosser, dat was hij volgens de krant. In een wedstrijd waarin het op en neer golfde waren er wel wat kansen, maar nooit echt een hele grote. Götze wist van een halve mogelijkheid een goal te maken als invaller."

 

Bild, ofwel de kampioen onder de koppenmakers, houdt het simpel vanochtend: Der Vierte Stern geht auf. Met andere woorden: het is de vierde keer dat Duitsland wereldkampioen is geworden. Op de shirts kan er dus een vierde ster bij."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen