WK 201426 jun '14 15:51Aangepast op 26 jun '14 17:17

Luis Suarez geschorst voor 9 wedstrijden

Auteur: Pieter van den Akker

De Uruguayaanse spits Luis Suarez, die op het WK in Brazilië de Italiaanse verdediger Chiellini beet, wordt voor 9 wedstrijden geschorst. Suarez moet daarnaast een boete betalen van zo'n 82 duizend euro en mag zich bovendien vier maanden lang niet in het voetbalstadion vertonen. Dat heeft de FIFA zojuist bekendgemaakt.

Volgens de FIFA heeft Suárez met zijn actie het voetbal ernstige schade toegebracht . "Dergelijk gedrag hoort niet thuis op een voetbalveld en al helemaal niet tijdens een WK'', aldus de bond.

De schorsing van negen duels geldt voor wedstrijden van Uruguay. Maar ook de Engelse werkgever van de spits lijdt veel schade, weet redacteur Jelle Maasbach:

 

Recidivist
Het was al de derde keer dat de spits een tegenstander beet. In zijn periode bij Ajax vergreep hij zich aan PSV'er Otman Bakkal, terwijl hij vorig jaar in het duel van Liverpool met Chelsea in de arm van tegenstander Branislav Ivanovic beet. Voor die laatste beet werd hij tien duels geschorst door de Engelse voetbalbond FA.

<p><script charset="utf-8" src="//platform.vine.co/static/scripts/embed.js" type="text/javascript"/></p> <p><strong><br/>President Uruguay: onzin dit</strong><br/>In zijn thuisland kijken ze heel anders aan tegen de actie van Suarez. De president van Uruguay vindt het onzin dat hij is gestraft voor het bijten van een tegenstander. "Sommigen begrijpen niet dat hij niet heeft geleerd voor diplomaat'', zei José Mujica donderdag na de uitspraak van de FIFA volgens media in Uruguay</p> <p> </p> <p align="left"><strong>Geen filosoof of automonteur</strong> <br/>"Hij is niet uitgekozen omdat hij filosoof is of automonteur of omdat hij zulke goede manieren heeft. Hij is een uitstekende speler'', zei de president over Suárez.</p> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Lekker nieuws voor de clubs dit. In Liverpool trappen ze nu de deuren uit de kozijnen. Leuk als je speler een WK speelt. <a href="https://twitter.com/hashtag/Suarez?src=hash">#Suarez</a></p>— Iwan van Duren (@iwanvanduren) <a href="https://twitter.com/iwanvanduren/statuses/482162154335109120">June 26, 2014</a></blockquote>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen