WK 201424 jun '14 19:52Aangepast op 28 jun '14 14:17

Suarez kwam, zag en overwon en Groningen is trots

Auteur: Thijs Baas

Nederland heeft Robben, Argentinië rekent op Messi en Uruguay hoopt op de bevliegingen van Luis Suarez. Hij begon geblesseerd aan het toernooi, maar scoorde twee keer tegen Engeland en moet er vanavond voor zorgen dat zijn land wint van Italië en doorgaat op het WK.

Hans Nijland is voorzitter van FC Groningen, de club waar Suarez op 19-jarige leeftijd naar toe ging. Hij herinnert het zich nog als de dag van gisteren. "Toen was het nog een grote onbekende, maar Luis kwam, zag en overwon. Toen wij hem zagen kon hij met zijn ploeg nationaal kampioen van Uruguay worden. Er stond ongelofelijk veel druk op die wedstrijd, en toen zag je al dat hij naast zijn enorme kwaliteiten beschikte over een topsportmentaliteit."
 

Kortweg: maling aan alles om je heen en de druk van de supporters, met maar één doel: winnen en overleven. Nijland: "Talent is niet het enige. Hoe gaat een jongen van 17 jaar om met de reis van Zuid-Amerika naar Groningen? Heeft hij een vriendin, en dat soort dingen meer. 's Avonds in het hotel hadden we een gesprek met hem gehad en dan zie je een jongen tegenpover je die beschikt over de 'p' van persoonlijkheid en dat is ook wel gebleken. Het is een hele bijzondere jongen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen