Langs de Lat14 jun '14 06:23

Louis van Gaal Interventie top-5

Auteur: BNR Webredactie

Uiteraard moeten landen eerst een heel traject doorlopen om überhaupt op een WK te mogen voetballen. Maar hoe geef je als coach je team nét dat beetje extra? Interventies kunnen helpen en de huidige bondscoach Louis van Gaal past ze graag toe.

Door Jeroen Visscher van Langs de Lat

1) Van Gaal bevestigt dat de doelstelling om de halve finale te halen haalbaar is. In de week voor de eerste wedstrijd straalt hij vertrouwen en kracht uit naar het team en naar de media.

2) Vertrouwen uitspreken naar de spelers. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden maakt Van Gaal een dag voor de wedstrijd al de opstelling bekend. Openheid naar de spelers om de focus volledig op Spanje te houden.

3) Aanpassen van het hotel in Salvador. Niet alleen Huis ter Duin wordt verbouwd, ook het hotel in Salvador wordt aangepast. Er moet een centrale en afgeschermde ruimte komen voor de spelers in het hotel.

4) Spelers vertrouwen uit laten spreken in de wedstrijd tegen Spanje. Van Gaal nodigt bewust sterkhouder Robben uit voor de laatste persconferentie met als doel uitspreken van vertrouwen in het team en de wedstrijd.

5) Van Gaal probeert de harten te stelen van het Braziliaanse volk. Door in de persconferentie uit te spreken aan de vice-president van Flamengo wat een prachtige club het is en hij hoopt dat de fans ook fan van Oranje worden. En natuurlijk de opening van de persconferentie in het Portugees door Martins Indi.

Gerelateerde artikelen