Storm28 mrt '16 15:48

Evenementen sneuvelen door stormachtig Pasen

Auteur: BNR Webredactie

De zwaarste windstoot tijdens de storm van maandag is gemeten in IJmuiden en op Vlieland. Daar bereikte de wind een snelheid van 113 kilometer per uur, zo meldt weerbureau Weeronline.nl.

Foto: ANP
Foto: ANP

De wind neemt de komende uren in kracht af. Alleen in het noordwestelijk kustgebied blijft het tot halverwege de avond onstuimig. Een jaar geleden was het eind maart ook stormachtig in Nederland. Op 31 maart kwam het tot een lentestorm. In Hoek van Holland werd toen een windstoot van 134 kilometer per uur gemeten. Voor heel Nederland geldt maandag nog code geel. Dat betekent dat mensen alert moeten zijn. De ANWB raadt mensen af met een caravan de weg op te gaan.

Op veel plaatsen in Nederland gaan de geplande paasfeesten maandag niet door. Vanwege de harde wind vinden organisatoren het niet verantwoord om buitenactiviteiten plaats te laten vinden. Op paleis Soestdijk is een streep gezet door het jaarlijkse paasfestijn. In veel andere gemeenten is hetzelfde besluit genomen. Zo gaat het paasfestijn in Drunen niet door. In Leiden is de laatste dag van een eetfestival afgelast.

De attracties en pretparken beleefden een goed paasweekeinde. Bij de Efteling zijn ze tevreden. "Vanaf witte donderdag was het al druk. Maandag was het wel wat minder door het weer, maar zaterdag zijn er juist weer meer mensen gekomen dan verwacht.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen