Storm24 dec '13 11:52

Vrachtschip in problemen door noodweer

Auteur: BNR Webredactie

De  Russische zeeman die gisteren overboord sloeg van een Nederlands vrachtschip is nog steeds vermist. De zoektocht is inmiddels gestaakt, melden Franse media.

De Victoriaborg was op weg van Delfzijl naar Wilmington in de VS. Het vrachtschip verkeert nog steeds in moeilijkheden door het noodweer, met golven van zeven meter hoog en windsnelheden van 120 kilometer per uur.

Onbekend is waarom de zeeman zich tijdens de storm op het dek bevond. De man had een wacht gelopen tot acht uur 's ochtends en hoefde zich pas om vier uur 's middags weer te melden. Zijn werkkleding is wel gevonden, maar zijn slippers niet.

Het vermoeden is dat de man op zijn slippers naar buiten is gegaan, zegt Albert Engelsman, directeur van rederij Wagenborg, de eigenaar van de Victoriaborg. "Hij heeft iets op het dek gedaan wat hij niet had moeten doen en waar ook geen enkele opdracht voor was."

Mankement
Het vrachtschip, dat zich op zo'n honderd mijl ten westen van Franse Brest in de Golf van Biskaje bevindt, kampt zelf met mankementen aan de stuurmachine. Als het de bemanning niet lukt om die problemen zelf op te lossen, moet er een sleepboot aan te pas komen.

Daar is wel haast bij, aldus Engelsman. "Momenteel staat er niet zoveel wind. Maar vannacht gaat het weer aanwakkeren, wordt er gezegd. Dus voor die tijd moet er wel wat gebeuren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen