Storm5 dec '13 17:39

Weeralarm duurt langer

Auteur: BNR Webredactie

Het weeralarm voor het noorden van Nederland blijft langer duren. Naar verwachting blijft de code rood nu gelden tot ongeveer 20.00 uur donderdagavond, zo meldde het KNMI.

In de ochtend werd vanwege de storm die gepaard gaat met zeer zware windstoten al een weeralarm gegeven voor het Waddengebied, Noord-Holland, Friesland, Groningen en het IJsselmeergebied. Dat is rond 17.00 uur verlengd met twee uur. Daarna geldt nog tot ver op vrijdag een code geel voor windvlagen tot zo'n 100 kilometer per uur.

De code oranje voor Zuid-Holland, Drenthe en Flevoland is inmiddels wel ingetrokken. In het hele land geldt nog code geel in verband met windstoten. In Noord-Brabant en Limburg kan het ook nog onweren.

Volgens weeronline.nl is de hardste windvlaag, van 137 kilometer per uur, donderdag gemeten bij Stavoren in Friesland. Op Vlieland, Texel en Hoek van Holland stond even windkracht 10, een zware storm. Verder vielen er vooral in de tweede helft van de middag buien met onweer, hagel en windstoten. Vanavond en vannacht kunnen er winterse buien vallen, met sneeuw en hagel. Daardoor kan het glad worden.

Gerelateerde artikelen