Syrie11 dec '15 15:26

Je kúnt vandaag oorlog voeren tegen IS, online dan

Auteur: BNR Webredactie

Hackersgroep Anonymous heeft vrijdag 11 december uitgeroepen tot 'IS Trolling Day'. De anonieme hackers roepen iedereen op om IS via socal media te bestoken.

Na de aanslagen in Parijs verklaarde hackerscollectief Anonymous de complete cyberoorlog aan IS. Naar eigen zeggen zijn al duizenden social media-accounts van IS platgelegd en saboteerde het honderden websites.

Saboteren
Vandaag kan ook jij meestrijden. Het enige noodzakelijke wapen: smartphone of laptop. En je  Facebook, Twitter en/of Instagram-account dan. De bedoeling is massaal terreurbeweging Islamitische Staat te saboteren, pesten en beledigen. Als het aan Anonymous ligt, gaan we vandaag massaal terreurbeweging Islamitische Staat saboteren.

Oppasen
Trolling als oorlogswapen, klinkt leuk maar heeft ook zo z'n risico's. Zegt informatie en veiligheidsdeskundige Arjen Kampuis: "Zeker niet vanaf je eigen account  en eerst wat IP afleidingsmanouuvres toepassen voordat je het virtuele wapen trekt."

Trump
Anonymous heeft inmiddels ook een website van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump offline gehaald. Het internetcollectief waarschuwt Trump dat hij moet stoppen met het verspreiden van moslimhaat.

Gerelateerde artikelen