Syrie18 dec '16 16:03Aangepast op 18 dec '16 16:53

'Evacuatie Oost-Aleppo begonnen'

Auteur: BNR Webredactie

Een aantal bussen met opstandelingen en hun familieleden is vertrokken uit het oosten van de Syrische stad, meldt de Syrische staatstelevisie. Intussen zijn in de provincie Idlib evacuatiebussen aangevallen.

Jordanië, gisteren: betogers betuigen hun steun aan inwoners van Aleppo. Foto: ANP/EPA
Jordanië, gisteren: betogers betuigen hun steun aan inwoners van Aleppo. Foto: ANP/EPA

Het konvooi richting Aleppo was volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten onder toezicht van het Internationale Rode Kruis aangekomen.

In Oost-Aleppo zouden zich nog meer dan tienduizend mensen ophouden. Het rebellengebied in het oosten van de stad is na hevige bombardementen in de afgelopen weken door regeringstroepen, gesteund door Rusland en Iran, bijna volledig veroverd.

Tegelijkertijd met de evacuaties uit Aleppo zouden volgens afspraak ook mensen uit de sjiitische dorpen al-Foua en Kefraya in de provincie Idlib worden geëvacueerd. Zowel de staatstelevisie als het Observatorium meldt dat vijf bussen op weg naar de bedreigde dorpen is aangevallen en in brand gestoken. De milities die tegen de regering-Assad vechten zeggen dat niet zij, maar woedende burgers verantwoordelijk zijn voor die actie.

Gerelateerde artikelen