Technologie10 jun '13 09:04

Wordt Snapchat het nieuwe Facebook?

Auteur: BNR Webredactie

Snapchat is bezig met een opmars, zeker ook in Nederland. De mobiele berichtendienst, waarbij foto's en video's na tien seconden verdwijnen, staat op nummer drie in het overzicht met de meest gedownloade apps. De start-up heeft net bijna 100 miljoen dollar binnengehaald bij investeerders.

Volgens Wouter van Noort, tech-redacteur bij Elsevier, lijkt Snapchat niet te vergelijken met Facebook. "Snapchat is anders dan Facebook, een stuk intiemer. Op Facebook plaatsen mensen vooral berichten om likes te krijgen en reacties uit te lokken. En van Snapchat, dat berichten snel wist, maken vooral tieners gebruik om berichten te plaatsen. Ze hoeven er niet zo bij na te denken wat anderen er van vinden."

Concurrentie
Of Snapchat een serieuze concurrent wordt van de website van Mark Zuckerberg? "Zeker wat betreft foto's sturen", antwoordt Van Noort. "Wat interessant is, is dat de hoeveelheid foto's die op Snapchat wordt verstuurd, het laatste jaar verdrievoudigd is. Vorig jaar was het nog iets minder dan 50 miljoen per dag, dit jaar gaat het richting de 150 miljoen foto's. Bij Facebook is dat nog steeds drie keer zo groot, maar Facebook heeft veel lagere groeicijfers. Dus Facebook is wel degelijk bezorgd over Snapchat. Dat merk je ook, want Facebook heeft een half jaar geleden een Snapchat-concurrent gelanceerd: Poke. Maar die loopt veel slechter dan Snapchat."

Klik op het geluidsfragment in de gele balk om te luisteren naar het interview met Wouter van Noort.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen