Technologie3 nov '15 15:16Aangepast op 3 nov '15 15:41

Call of Duty verovert Candy Crush

Auteur: BNR Webredactie

Een onvoorstelbaar hoog bedrag, zo oordelen de game-kenners van Nederland. De makers van Call of Duty hebben maar liefst 5,3 miljard euro over voor het bedrijf achter Candy Crush. Vandaag werd de megadeal aangekondigd, alleen de aandeelhouders moeten hun fiat nog geven. 

Foto: ANP
Foto: ANP

Door John van Schagen

Gamen is big business. Dit jaar stijgen de inkomsten van de mondiale game-industrie naar schatting met 9,4 procent naar zo’n 835 miljard euro. Dat geld wordt onder meer verdiend door bedrijven die de consoles bouwen, zoals Microsoft met zijn Xbox en de PlayStation van Sony.

 

Daarnaast zijn er de game-ontwikkelaars en in die hoek is de vandaag aangekondigde deal gesloten. Activision Blizzard, bekend van Call of Duty en World of Warcraft, neemt King Digital Entertainment over. En dat bedrijf is vooral bekend van het spelletje Candy Crush Saga. Met bijna een half miljard gebruikers de absolute cashcow van King. 

Met de overname is een bedrag gemoeid van 5,3 miljard euro. En dat is ongelooflijk veel geld, vindt gamejournalist en hoofdredacteur van Power Unlimited Jan Meijroos.  En daar komt nog eens bij dat het spelletje met de felgekleurde snoepjes over z’n hoogtepunt heen blijkt te zijn. Volgens Boris van de Ven, presentator van Game Kings, vragen veel mensen in de industrie zich dan ook hardop af waarom er zoveel geld voor King wordt betaald.

Gerelateerde artikelen