Technologie1 mrt '16 21:52

De virtual reality-bioscoop is daar

Auteur: Judith Laanen

Wie nog nooit een Virtual Reality-bril heeft uitgeprobeerd kan z'n kans grijpen. In Amsterdam opent woensdag de eerste Virtual Reality Cinema ter wereld.

Foto ANP
Foto ANP

Verslaggever Nina van den Dungen mocht alvast plaatsnemen in één van 360-graden-ronddraaiende-stoelen en kreeg zo'n grote VR-bril mét koptelefoon op haar hoofd. "Waar je normaal naar een plat scherm kijkt, zit je nu echt ín de film en je kijkt er om je heen naartoe. Iedereen een eigen bril met een eigen koptelefoon. En uiteraard zit er een mooie bar bij, want je wilt ook wel gezellig wat drinken erna", zegt Jip Samhoud.

"We zoeken de films er ook echt op uit. Dat de virtual reality wat verder gaat dan de achtbaan wat misschien wel bekend is. Maar waar je echt een verhaal kan beleven", zegt Samhoud. In een halfuur worden er verschillende films afgespeeld. Zo is er een animatiefilm, een documentairefilm over vluchtelingen en een korte horrorfilm. Je ziet in totaal vijf films in een halfuur. Jip Samhoud: "Er worden alleen nog maar kortere films gemaakt. Dus we zoeken echt gave films bij elkaar waar je een halfuur mee kan vullen en meer beleving mee hebt. Daarnaast zijn we over de hele wereld naar de beste content op zoek."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen