Technologie24 apr '15 08:23

Google boekt hogere, maar tegenvallende, winst

Auteur: BNR Webredactie

Google heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winst geboekt van 3,6 miljard dollar. Ook de omzet groeide met 12 procent tot 17,3 miljard dollar. Goed nieuws, zo lijkt het. Maar volgens Tim Poulus, analist bij TelecomPaper, valt het een klein beetje tegen.

Foto: ANP
Foto: ANP

"De verwachting lag net iets hoger”, legt hij uit op BNR. “Het meest opvallend is misschien dat de koers in de handel nabeurs gisteravond toch omhoog ging.”

Dat heeft met twee dingen te maken, gaat hij verder. “Ten eerste de valuta-effecten. Als je die eruit haalt, komt er een omzetgroei uit van 17 procent. Dat is weer wat netter. En daarbij: waar je bij Google altijd naar kijkt, is de overslag van vast naar mobiel: van de desktop naar de mobiel toe."
 

Die trend is al heel lang gaande en houdt de koers onder druk, zegt Poulus. “Maar gisteravond kwam daar de mededeling achteraan dat dat erg te maken heeft met YouTube. Daar zitten heel veel advertenties in waar mensen voorbij klikken. Dat gaf ook een bepaald soort opluchting bij beleggers.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen