Technologie9 okt '13 08:25Aangepast op 9 okt '13 09:00

Politie buigt zich over tweet Hero Brinkman

Auteur: BNR Webredactie

De leiding van de politie Amsterdam-Amstelland buigt zich vanochtend over een tweet van Hero Brinkman. Het oud-Kamerlid werkt voor het korps en twitterde gisteravond dat de Russische president Poetin ‘het heen en weer kan krijgen’. Ook schreef hij dat een Russische diplomaat gewoon z’n kind niet moet slaan en noemde dat walgelijk.

Hero Brinkman. ANP
Hero Brinkman. ANP

Volgens een woordvoerder van de politie gaat de tweet van Brinkman vanochtend besproken worden door de leiding van de politie. Daarna wordt bekeken ‘hoe verder’, meldt de woordvoerder. Volgens hem ‘zijn er bepaalde dingen die wel en niet kunnen’.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekendgemaakt door de politie in Den Haag. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Inmiddels lopen de diplomatieke gemoederen tussen Nederland en Rusland hoog op door de aanhouding.

Verleden bij politie
Brinkman werkte bij de politie in de regio Amsterdam van 1985 tot hij in 2006 politiek verlof kreeg om zijn PVV-zetel in de Tweede Kamer in te nemen. Hij bleef in dienst van de politie, maar hij kreeg geen salaris en was vrijgesteld van politiewerk. Begin september begon Brinkman aan een herintredingsprogramma voor opleiding en bijscholing, waarna hij aan het werk gaat bij de recherche.

Brinkman is inmiddels geen lid meer van de PVV. Hij zit namens zijn eigen Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) in Provinciale Staten van Noord-Holland.

Hij werd vorig jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke boete omdat hij zijn buurman met een bijl bedreigde. In 2009 kreeg hij het aan de stok met een barman van perscentrum Nieuwspoort, die weigerde hem nog langer drank te schenken. In 2001 zou Brinkman hebben geprobeerd een alcoholcontrole te ontwijken, door met gedoofde lichten hard langs een politiefuik te rijden. Later werd hij thuis aangehouden.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen