Technologie6 nov '15 07:49Aangepast op 6 nov '15 09:24

Let the games begin!

Auteur: Thijs Baas

Kaskraker na kaskraker in de game-industrie, maar ze zijn niet allemaal even goed. Met de release van de nieuwste Call of Duty is vannacht het eindejaarsoffensief in de game-industrie afgetrapt.

Call of Duty
Call of Duty

Er gaan miljarden om in games en dus is het belangrijk dat ze vóór de kerst in de winkels liggen. En om de hongerige gamers tegemoet te komen gaan de deuren bij een nieuwe release zelfs 's nachts al open. Een nacht extra kan direct na de lancering van online schietspellen al veel verschil maken. Reden voor Game Mania om alle filialen vannacht van twaalf tot één open te zetten.


 

Met name in de Verenigde Staten en Engeland is kerst een belangrijke periode om met een game-offensief te komen. En die nieuwe spellen maken het voor de game-winkels een belangrijke periode, zegt  Renee van Heteren. Jeffrey van Woerkom van Game Mania verwacht dat Fallout 4 en Star Wars Battlefront het goed zullen doen in zijn winkels. In dat laatste geval is dat overigens niet helemaal terecht, zegt Boris van de Ven van Gamekings. "Die is kwalitatief gezien absoluut ondermaats."

Gerelateerde artikelen