Technologie20 aug '14 07:00Aangepast op 20 aug '14 07:23

Apple scoort niet met innovaties maar wel op de beurs

Auteur: BNR Webredactie

Het aandeel Apple staat op recordhoogte en passeerde gisteravond de grens van de 100 dollar. Na de vorige piek in 2012 halveerde het aandeel vorig jaar bijna, maar nu is het onder beleggers weer ongekend populair ondanks dat baanbrekende innovaties vooralsnog uitblijven.

De nieuwe stijging past in het beeld van dit jaar, waarin Apple al ruim een kwart meer waard werd op de aandelenbeurs in New York. Daarmee doet Apple het aanzienlijk beter dan andere grote technologiebedrijven, onder meer vanwege de hoop dat een nieuwe versie van de iPhone de verkopen van het bedrijf kan aanjagen.

Het aandeel Apple werd overigens eerder dit jaar in zeven stukken gesplitst, om de verhandelbaarheid te vergroten. Het oude record (100,72 dollar op 21 september 2012) is aan die splitsing aangepast.

Aandeel op 100,53 dollar
Apple sloot dinsdag op 100,53 dollar. Hoewel het tussentijdse record net overeind bleef, werd daarmee wel de hoogste slotkoers ooit neergezet.

Jan David Hanrath van Apple-community One More Thing: “Het aandeel zit in de lift omdat de iPhone 6 eraan komt. Dat is de belangrijkste reden. De iPhone is duidelijk de graadmeter voor de koers. Het is een product dat elke twee jaar vernieuwd wordt en als gevolg van abonnementen wordt verkocht: er is een hoge vervangingsgraad en heeft daarmee een grote omzet.”

Hanrath:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen