Technologie23 mei '14 09:57

'Wijzigen privacy-instellingen pr-stunt van Facebook'

Auteur: Melvin Captein

Berichten die nieuwe gebruikers van Facebook online zetten, worden voortaan alleen nog gedeeld met mensen die hun vriend zijn op de sociale netwerk site. Tot nu toe waren die berichten standaard leesbaar voor iedereen.

Facebook past nu die standaard privacy-settings aan om tegemoet te komen aan zorgen over privacy.

Reinder Rustema, docent nieuwe media aan de Universiteit van Amsterdam denkt dat de omschakeling vooral een pr-stunt is. "Dit is een boodschap aan de mensen die laat zijn in het adopteren van nieuwe technologie en Facebook altijd als 'iets engs' hebben gezien. Facebook wil die mensen hiermee over de streep trekken zich toch aan te melden. Nieuwe aanwas is altijd welkom."

Binnen Facebook is het nu al mogelijk zelf de privacy-instellingen te wijzigen. Door de standaardinstellingen nu zo in te stellen dat niet iedereen direct op je timeline mee kan kijken, komt de sociale netwerksite nieuwe gebruikers tegemoet. "Veel gebruikers het lastig vinden zelf uit te vinden hoe ze instellingen wijzigen. Ze vinden dat gedoe. Zeker onder mensen die de kat uit de boom kijken kunnen meer aanmeldingen komen, nu ze zich daar geen zorgen over hoeven te maken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen