Technologie28 jan '13 12:01

Microsoft kan cashen met Office op iOS en Android

Auteur: Harmen Simon Teunis

Microsoft kan flink cashen door het Office-pakket ook uit te brengen op Apple's mobiele besturingssysteem iOS en Google besturingssysteem Android. Maar het bedrijf moet niet te lang wachten, of die kans is weer verkeken.

Dat zegt marktonderzoeker Bob O'Donnell van IDC in een interview met Computerworld.

"De dag dat zij (Microsoft, red.) Office voor iOS en Android introduceren, beginnen ze met het afdrukken van geld", zegt O'Dennel tegen Computerworld. Maar, zegt hij, de kans die het bedrijf heeft duurt niet eeuwig, omdat de tablets in de verdrukking komen door kleinere apparaten waar Office niets te zoeken heeft.

Als het bedrijf te lang wacht, waarschuwt O'Donnell, vindt de consument vanzelf alternatieven of andere manieren om hetzelfde te doen als kan in het Office-pakket van Microsoft.

Kleinere tablets een gevaar
Maar ook de opkomst van kleinere tablets zoals de iPad Mini en de Google Nexus vormen een gevaar voor de mogelijke komst van Office voor tablets. O'Donnell zegt namelijk dat er steeds minder interesse is voor tablets van het formaat van de iPad en dat de verkopen in 2012 op een hoogtepunt lag.

IDC verwacht dat het pakket dit jaar gelanceerd wordt, maar O'Donnell benadrukt dat het wel ten koste kan gaan van Windows RT, de tablet variant van Microsoft besturingssysteem Windows 8. Een van de belangrijkste voordelen van Windows RT is dat er een uitgeklede variant van Office wordt meegeleverd.

Geruchten over de komst van het Office-pakket voor Google Android en Apple's iOS zijn er al jaren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen