Technologie28 mei '14 11:26

Meer dan 5 miljoen Nederlanders op LinkedIn

Auteur: ANP Nieuws

Social media-platform LinkedIn heeft de mijlpaal van 5 miljoen leden in Nederland bereikt. Dat meldt de netwerksite vandaag.

"En de groei van het aantal leden in Nederland gaat nog steeds gestaag door'', stelt de woordvoerster.

Sinds 2003 zorgt de van oorsprong Amerikaanse site dat professionals wereldwijd met elkaar in contact kunnen komen. In Nederland heeft ruim 60 procent van de beroepsbevolking een account. "Daarmee loopt ons land ver voor op andere landen en dan tellen wij de bedrijvenpagina's nog niet eens mee'', stelt de zegsvrouw. "Wij zijn gewoon een heel ondernemend en online actief land.''

In Nederland is de gezondheidszorg het best vertegenwoordigd op LinkedIn. Ruim 215.000 leden geven aan in deze sector werkzaam te zijn. Een goede tweede, met ongeveer 165.000 leden, zijn de ICT'ers. De overheid bezet met een kleine 110.000 leden de derde plek. Het onderwijs en de financiële sector completeren de top 5.

Met ruim 300 miljoen leden wereldwijd heeft LinkedIn het grootste professionele onlinenetwerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View Californië en sinds 2010 is er ook een kantoor in Amsterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen