Technologie26 sep '14 09:45Aangepast op 26 sep '14 10:38

In de rij voor de nieuwste iPhone

Auteur: BNR Webredactie

Honderden mensen stroomden vanochtend de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam binnen om de gloednieuwe iPhone 6 of iPhone 6 Plus te bemachtigen. Sommigen van hen hadden al uren of zelfs dagen op dit moment staan wachten.

Ook bij de Apple Stores in Haarlem en Den Haag was het druk bij de lancering van het nieuwe model in Nederland.

Een van de meest fanatieke fans, George van Hassel uit Roosendaal, wist voor de derde keer als eerste binnen te komen in Amsterdam. Onder luid gejuich en applaus van tientallen Apple-medewerkers ging hij om klokslag 8.00 uur de winkel in. "Ik vind dit zo'n belevenis, hier kun je echt niet aan wennen.'' Over een jaar staat hij er weer, voor het volgende model. "Maar ik ga nu eerst een back-up doen, configureren en dan slapen.''

Record
De Apple-fanaat stond er al sinds maandagavond, samen met zijn buurman Danny Rockx. "De volgende keer willen we een record verbreken en gaan we van vrijdag tot vrijdag.'' Rockx heeft zijn vorige iPhone 5S al verkocht. "Ik wil gewoon de iPhone 6. Het is een supermooi ding, met een goede snelheid en camera.''

Mensen die de iPhone al hadden besteld met een Vodafone-abonnement, konden die al eerder, vrijdag direct na middernacht, afhalen bij de winkels van Vodafone in Amsterdam, Breda, Groningen en Rotterdam. Ook daar stonden donderdagavond al uren mensen te wachten.

De Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk gingen ons land afgelopen week al voor. Vrijdag kwamen daar nog eens 20 landen bij. Apple maakte deze week bekend dat er binnen drie dagen na de introductie op 19 september wereldwijd al 10 miljoen exemplaren waren verkocht van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen