Technologie3 sep '13 08:07

Bol.com weer beste site van Nederland

Auteur: Thijs Baas

Onderzoeksbureau WUA! onderzoekt jaarlijks welke commerciële websites wij het hoogste waarderen. Ook dit jaar staat Bol.com op één, als het gaat om merkimago, aanbod en gebruiksvriendelijkheid van de website.

Bol.com wil in klantbehoefte voorzien met woonwinkel
Bol.com wil in klantbehoefte voorzien met woonwinkel

En daarmee scoren ze op veel vlakken beter dan het veelgebruikte Booking.com. Bezoekers knappen af op de informatie over het aantal beschikbare kamers en het aantal bezoekers, zegt directeur Klaas Kroezen van WUA!. "Als je dat vergelijkt met concurrenten van Booking, die scoren in de beleving hoger."

Belvilla.com
Bol.com slaagde er juist in de aantrekkelijkheid van de site op peil te houden. "Van alle websites die we hebben onderzocht - ruim 3.500 - scoren zij op imago, vertrouwen, informatie en gebruiksvriendelijkheid het hoogst van allemaal", zegt Kroezen. Opvallend is de populariteit van vakantiehuizensite Belvilla.nl. En dat is niet ten onrechte, zegt Kroezen. "We hebben voor het eerst onderzoek gedaan naar vakantiehuizen zoeken in Frankrijk en in Nederland. Dat is een behoorlijk grote markt en Belvilla scoort daar ontzettend goed ten opzichte van de concurrenten."

Het is natuurlijk prettig als bezoekers je website waarderen, maar het legt bedrijven daarnaast bepaald geen windeieren, benadrukt Kroezen. "Het is nog steeds heel gebruikelijk dat slechts één procent van de bezoekers op een website koopt. Als je dat naar 1,1 procent kunt krijgen, heb je 10 procent meer omzet."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen