Technologie13 nov '14 19:24

Philips' Aura pakt de sfeer en geeft hem weer

Auteur: BNR Webredactie

Je wanen in een vloeibare ruimte, doordat je omgeving zich soepel heeft aanpast aan de signalen die worden uitgestraald. En dat alles met hulp van een webcam; Philips speelt met zijn nieuwe verlichting duidelijk in op het sentiment...

Bron: Philips
Bron: Philips

Het elektronicaconcern heeft de interactieve lichtinstallatie Aura ontworpen om de sfeer in een ruimte aan te kunnen passen aan de situatie en aan de gelegenheid. Een webcam registreert kleuren, bewegingen en geluiden en reflecteert ze de ruimte in. De installatie reageert in eerste instantie op mensen, maar is ook in staat ook de klankkleur telkens aan te passen. Philips gebruikt het ontwerp om te experimenteren met de rol van licht en geluid in het 'leven van alledag', met het doel steden te verfraaien en interactie te bevorderen.

Dwellbeing, zoals creative director Paul Thursfield het noemt. “Het woord dwellbeing’ beschrijft de momenten waarop mensen zich gewoon lekker willen ontspannen.” Thursfield staat samen met stagiair Simon Tycroft aan de basis van de Aura. Zij werden geïnspireerd door de gedachte dat niet alleen technologische innovaties, maar ook de behoeften en ervaringen van mensen de sfeer in een ruimte reflecteren. Philips presenteert  ‘Aura’ tijdens GLOW NEXT, dat plaatsvindt van 8-15 november in Eindhoven.

Gerelateerde artikelen