Technologie11 nov '14 12:45

'Budgettoestel Microsoft zal geen indruk maken'

Auteur: BNR Webredactie

Vergeet de NOKIA Lumia. Microsoft presenteert de eerste smartphone onder zijn eigen naam: de Microsoft Lumia. In april rondde Microsoft de overname van Nokia af om vervolgens de stekker uit de merknaam te trekken.

Foto: ANP
Foto: ANP

"Ondanks dat het van Microsoft is, denk ik niet dat dit toestel veel indruk gaat maken", zegt journalist Colin van Hoek, van NuTech, op BNR. "Het wordt echt een budgettoestel. Hij gaat maar 135 euro kosten, heeft een groot scherm en niet al te veel specificaties."

Waarom Microsoft afstand neemt van Nokia is volgens Van Hoek nog niet helemaal duidelijk. "De een schrijft dat Micorsoft de naam niet meer mag gebruiken en volgens de ander zou het weer liggen aan de reputatie van Nokia als de ouderwetse 'dumbphone'.

De komst van de Lumia zou voor Microsoft ook een manier kunnen zijn om langzaam naam te maken op de smartphonemarkt. "Veel mensen zijn erg merkgebonden en zullen bijvoorbeeld altijd bij een iPhone of een Samsung Galaxy blijven, maar ik denk dat de Microsoft Lumia zich vooral richt op de onderkant van deze markt."

Ondanks de lage prijs verwacht Van Hoek niet dat het toestel in Nederland zal aanslaan.

Gerelateerde artikelen