Technologie14 apr '14 14:20

ING-klant kan dinsdag contactloos betalen

Auteur: BNR Webredactie

Particuliere klanten van ING kunnen vanaf dinsdag contactloos betalen, zonder eerst een pincode in te toetsen. De bank heeft sinds vorig jaar al ruim 4 miljoen betaalpassen in omloop gebracht die geschikt zijn voor contactloze betalingen, maakte ING maandag bekend.

Daarmee heeft meer dan de helft van de ING-klanten zo'n pas. Met contactloos betalen kunnen bedragen tot en met 25 euro worden afgerekend door de betaalpas simpelweg tegen een daarvoor geschikte betaalautomaat te houden. De betaling wordt als een gewone pintransactie verwerkt en direct van de betaalrekening afgeschreven.

In steeds meer winkels kan er contactloos betaald worden. In Nederland zijn er al ruim 30.000 betaalautomaten geschikt voor deze nieuwe manier van betalen.

Een ander snufje van modern betalen is sinds afgelopen vrijdag mogelijk. Dat is het online betalen door simpelweg te swipen over het scherm van je mobiel, zodat je nooit meer je gegevens hoeft in te vullen of een wachtwoord hoeft te bewaren. Het werkt via PayPal, met de vingerafdrukscanner op de nieuwe Samsung Galaxy S5. Klik hier om een video te bekijken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen