Technologie22 jan '13 19:16

Microsoft genoemd als investeerder in Dell

Auteur: BNR Webredactie

Technologiereus Microsoft overweegt een tot drie miljard dollar in te brengen om te helpen computerfabrikant Dell van de beurs te halen.

Daarover zijn gesprekken gaande, zo meldde de Amerikaanse financiële zender CNBC dinsdag op gezag van niet nader genoemde bronnen.

Investeringsmaatschappijen
Over een mogelijke overname van Dell doen al langer geruchten de ronde. Het management zou in gesprek zijn met investeringsmaatschappijen en banken over een plan om de huidige aandeelhouders uit te kopen.

Het is voor het eerst dat ook een mogelijke strategische investeerder wordt genoemd.

Softwareproducent
Microsoft is groot geworden als softwareproducent, maar timmert ook aan de weg als maker van apparaten. Zo bracht het vorig jaar een tablet op de markt die draait op het eigen besturingssysteem Windows.

Op die manier wil het concern de concurrentie aangaan met concurrenten Apple en Google, die op gebied van tablets en smartphones een voorsprong te verdedigen hebben.

Private partijen
Michael Dell, topman de oprichter van Dell, zei in 2010 al een overname door private partijen te overwegen. Hij bezit zelf 15,7 procent van de aandelen.

Het concern heeft te kampen met een afzwakkende pc-verkoop, vooral door concurrentie van smartphones en tablets. Dell verloor vorig jaar bijna een derde van zijn beurswaarde.

Gerelateerde artikelen