Technologie29 jul '13 08:50

Apple onderzoekt kinderarbeid bij leverancier

Auteur: BNR Webredactie

Apple begint een onderzoek naar mogelijke kinderarbeid bij de Taiwanese fabrikant Pegatron, die onder meer betrokken is bij de productie van de nieuwe iPad Mini 2.

Dat liet Apple weten na beschuldigingen van de actiegroep China Labor Watch.

Volgens een maandag gepubliceerd rapport trof China Labor Watch in de periode maart tot juli 86 arbeidsrechtschendingen aan in drie fabrieken van Pegatron. Er zouden minderjarige werknemers in dienst zijn. Ook worden er volgens de actiegroep te lage lonen uitgekeerd en worden medewerkers gedwongen tot overwerk.

Apple zegt al enkele maanden "nauw contact'' te hebben met China Labor Watch, maar het rapport bevat "claims die nieuw zijn voor ons". "We zullen deze nieuwe beweringen grondig onderzoeken en waar nodig ervoor zorgen dat er corrigerende maatregelen worden genomen'', verklaarde een woordvoerster van Apple.

Eerder kwam ook al een andere Taiwanese toeleverancier van Apple in opspraak wegens kinderarbeid. Foxconn, een concurrent van Pegatron, gaf eind vorig jaar toe dat in een van zijn fabrieken kinderen van 14 jaar oud aan het werk zijn geweest. Het bedrijf liet de jongeren werken als "stagiaires'', hoewel dat volgens lokale wetgeving pas vanaf 16 jaar is toegestaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen