Technologie14 mrt '13 09:22

Apple-topman geeft Samsung's Galaxy ervan langs

Auteur: BNR Webredactie

De nieuwe Samsung-telefoon Galaxy S4 debuteert met een besturingssysteem van een jaar oud, dat toe is aan vernieuwing. Apple-topman Phil Schiller heeft met die woorden hard uitgehaald naar de concurrent.

De Galaxy S4 met het besturingssysteem Android van Google wordt donderdag onthuld. De zeldzame aanval van Apple illustreert de druk op het technologieconcern, dat al lang niet meer de onbetwiste leider van de smartphonemarkt is.

Schiller zei dat Google's eigen onderzoek aantoonde dat een grote meerderheid van de Android-gebruikers vast zit op oudere versies van de software en dat de nieuwe Samsung-telefoon waarschijnlijk debuteert met een besturingssysteem van een jaar oud, dat toe is aan vernieuwing.

Leidende positie Samsung
Samsung lanceert de nieuwe telefoon donderdag in New York, terwijl de vorige Galaxy-telefoons in Londen werden getoond. Hiermee lijkt het Zuid-Koreaanse concern Apple ook op de thuismarkt te willen verslaan, waar de iPhone nog steeds marktleider is. Samsung nam vorig jaar het wereldwijde leiderschap over van zijn Amerikaanse concurrent.

De nieuwe Samsung-telefoon heeft waarschijnlijk een groter scherm dan zijn voorgangers, een betere camera en een langere batterijduur. Ook zou hij draadloos kunnen opladen.

Gerelateerde artikelen