Technologie5 jul '13 08:01Aangepast op 5 jul '13 10:12

EMC geteisterd door automatiseringsproblemen

Auteur: Thijs Baas

Automatiseringsproblemen teisteren het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam. Daardoor weet het grootste academische ziekenhuis bij vlagen niet hoeveel mensen er werken, wat ze verdienen, hoeveel geld binnenkomt en of facturen correct zijn betaald.

De onzekerheid betreft honderden miljoenen euro’s, meldt het Financieele Dagblad.

De problemen begonnen met een nieuw computersysteem begin 2010 en zijn nog steeds niet opgelost. Uit vertrouwelijk onderzoek en interne documenten blijkt dat het ziekenhuis ook slecht greep heeft op de omvangrijke nieuwbouw: aannemers benutten de informatieachterstand van het EMC om het centrum geld afhandig te maken.

Ernst & Young waarschuwde EMC vorig jaar al dat de gebrekkige organisatie "frauderisico’s'' veroorzaakt bij de bouw. De accountants vrezen "onttrekken van waarde aan de organisatie''.

Het EMC ontkent dat de financiële administratie een chaos is. Het FD berichtte vanmorgen dat de computersystemen van het ziekenhuis niet optimaal werken, waardoor er niet altijd zicht is op de inkomsten en uitgaven. Het Erasmus zegt dat er allang verbeteringen zijn doorgevoerd en dat de administratie onder controle is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen