Internet Vandaag 10 mei '16 07:10Aangepast op 10 mei '16 11:02

Virtuele assistent wordt slimmer

Auteur: Jorn Lucas

Een nieuwe virtuele assistent voor smartphones moet bestaande varianten de loef gaan afsteken.

ANP
ANP

Apple heeft Siri, Microsoft gebruikt Cortana, Amazon heeft Alexa en Google doet het met Now. Allemaal systemen waar je iets tegen kan zeggen, die je opdrachten kunt geven.

Siri is bedacht door twee kerels en is ooit overgenomen door Apple. Deze kerels zijn weggegaan bij Apple en hebben nu een nieuwe assistent bedacht: Viv. Afgelopen nacht gelanceerd. Wanneer Viv op de markt komt is nog niet duidelijk, maar het ziet er veelbelovend uit.

Complexere vragen, completere antwoorden
Met Viv lijkt er een nieuwe stap te zijn gezet in de opdrachten die je kunt geven. De vragen die gesteld kunnen worden, zijn complexer, en de antwoorden completer dan van bestaande virtuele assistenten.

Blog TechCrunch was aanwezig bij de presentatie van Viv, waarbij werd gevraagd het over 3 dagen warmer wordt dan 25 graden op een bepaalde plek. Of hoe je simpel vanaf telefoon een bos bloemen voor je moeder kunt bestellen.

En dan gaat het er niet om hoe ingewikkeld de vraag was, maar hoe Viv de vragen direct kon verbinden met andere aanbieders van diensten en goederen. En de opdracht uitvoeren, in plaats van hiervoor terug te grijpen naar een 'normale' zoekopdracht bij een zoekmachine.

 

Gerelateerde artikelen