Technologie3 nov '16 10:28

Huawei bindt de strijd aan met Samsung

Auteur: Kay Rutten

Huawei lijkt met zijn nieuwe telefoon in het gat te willen springen die Samsung heeft achtergelaten na het fiasco van de Note 7. Vandaag presenteert Huawei de nieuwe Mate 9.

Foto: HH/Zhou Jianping
Foto: HH/Zhou Jianping

Na het faliekant mislukken van de Samsung Note 7 komt Huawei met een zelfde soort telefoon in het hoge segment. De nieuwe Mate 9 lijkt ook erg op de Note. 'Het heeft hetzelfde aflopende beeldscherm en ook de knop op het beeldscherm is bijna identiek', zegt Arnoud Wokke, techjournalist bij Tweakers.

Samsung en Apple

'In Nederland en wereldwijd staat Huawei op dit moment derde in de smartphone markt, op afstand van Samsung en de nummer twee Apple', zegt Wokke. Volgens hem is dat best wel snel gegaan. 'Een paar jaar geleden waren Huawei telefoons kwalitatief echt een stuk minder dan de concurrentie, die inhaalslag hebben ze wel gemaakt. Veel consumenten die een goede maar goedkope telefoon willen komen nu uit bij Huawei.'

Toch zal Huawei de positie van Samsung en Apple niet zo snel bedreigen, aangezien fans hun producten wel trouw zullen blijven, verwacht de techjournalist. 'Apple verkoopt nu even wat minder telefoons maar dat komt omdat de consumenten nog erg blij zijn met het vorige model, de iPhone 6, en reikhalzend uitkijken naar het volgende model.' De iPhone bestaat volgend jaar tien jaar en naar verwachting gaat Apple groots uitpakken.

Gerelateerde artikelen